De Kledingbank Sint-Michielsgestel vindt dat zíj niet de instantie is die kan bepalen of mensen in aanmerking komen voor gratis kleding - onze vrijwilligers willen niet in de portemonnee van de buren kijken. Beoordeling of mensen in aanmerking komen voor gratis kleding laten wij over aan instanties die in hun werk regelmatig in contact komen met mensen uit de gemeente Sint-Michielsgestel die, na betaling van de vaste lasten en de wekelijkse boodschappen, onvoldoende geld overhouden voor de aanschaf van kleding voor zichzelf of voor de kinderen.

Komt u in uw werk voor zo'n instantie iemand tegen die volgens u in aanmerking komt voor gratig kleding? Dan kunt u voor die persoon en eventueel de overige gezinsleden een verwijzingsformulier invullen. Zo simpel is het.

Verwijzingsformulier   

Klik hiernaast op de knop 'Verwijzingsformulier'. Klik vervolgens rechtsboven op 'bewerken inschakelen'. U kunt het formulier nu invullen en printen.

Onderteken het ingevulde en geprinte formulier en laat de cliënt het ook ondertekenen. Gezinsleden zijn volwassenen en kinderen die op hetzelfde adres wonen.

Met het ingevulde en ondertekende formulier kan uw cliënt nu zelf een afspraak maken voor een bezoek aan de Kledingbank. Dat kan door te bellen naar 06 49103264.

Bij het eerste bezoek aan de Kledingbank moet de cliënt het verwijzingsformulier inleveren bij de Kledingbank. Wij bewaren het verwijzingsformulier om de cliënt uit te nodigen voor vervolgafspraken - twee keer per jaar - om kleding te komen uitzoeken.

AVG

Vanzelfsprekend nemen wij de privacy van cliënten in acht, waarbij wij ons aan de AGV houden (zie knop hiernaast).

Legitimatie

Bij ieder bezoek aan de Kledingbank moeten de cliënt en eventuele gezinsleden zich legitimeren.

Huisregels

In de huisregels van de Kledingbank staat alles wat cliënten moeten weten voor een bezoek aan de Kledingbank. U kunt onze huisregels (zie knop hiernaast) uitprinten en meegeven aan uw cliënt.

Bent u nog geen verwijzer?

Momenteel zijn onze verwijzers: Vluchtelingenwerk, Voedselbank Boxtel + Sint-Michielsgestel, Gemeente Sint-Michielsgestel / Loket Wegwijs, BINT, Sociaal Team Sint-Michielsgestel, VIVENT Thuiszorg, Opvanghuis Berlicum, Schuldhulpmaatje, Jeugd en Gezin.

Wilt u met uw organisatie ook mensen kunnen doorverwijzen? Stuur dan een e-mail naar kledingbankgestel@gmail.com of vul  het contactformulier onder 'contact' in het menu. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.